Непознатата Черноморска Турция

          Маршрут: София – Пловдив – Хасково – Кап. Андреево – Полонезкьой – Шиле – Ава – Амасра – Сафранболу – Истанбул – Одрин – София

Дати: 04 – 09.09.2018   

Дни: 6

Нощувки: 4                                             

Нощен преход-транспорт автобус

Информация за НОВА ПРОГРАМА!!! Непознатата Черноморска Турция, Турция

Акценти по програмата: 
 
Полонезкьой – чудно място,  в превод означава “селото на поляците”, с много интересна история, сега се обитава от заможни хора, които живеят в малкото останали дървени къщи, създадени по европейски стил. Привлича посетители с огромна зелена шир, която е определена за първия национален парк на Истанбул.
Амасра – Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори.
 
Сафранболу – Място, обладано от красота и спокойствие, място, което пречиства душата…***Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.
Уникално! Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души . Ще почуствате, че ходите във въздуха….виж видео…

НОВА Програма Непознатата Черноморска Турция! Ще попаднете в един вълшебен свят…

 
04 – 09.09.2018


Ден 01 21.00 Отпътуване от София. Нощен преход по маршрут ГКПП Кап. Андреево – Полонезкьой – Шиле.
Ден 02 Рано сутринта кратка спирка в селцето Полонезкьой, на азиатския бряг което е основано от полски емигранти през средата на 19 в. Селото е с автентични полски къщи и разположено сред красиви гори. Престой около 1 час ,за разходка и възможност за закуска. Тръгване към черноморския град Шиле – разположен на източния черноморски бряг на входа на Босфора. Околията Шиле има около 90 км крайбрежие с прекрасни плажове, хотели, заведения Има и няколко малки острова, на един от които има останки от стара крепост. Сред местните забележителности са и дрехите от памук „шиле бези” произвеждани тук. Продължаване към град Ава – с дадености като прекрасен плаж, чиста вода, липса на промишлени замърсители. Градът се намира между две реки – Гьоксу и Йешилчай. В близост се намират и интересни скални образувания – местността Килимли. Фотопауза. Пристигане в Ава, по желание разходка с моторни корабчета по реката Карасу (Всяка лодка събира 10 човека и разходката е 1 час)  Вечеря и нощувка.
Ден 03 След закуска тръгване за Амасра – живописно градче, които се състои от две части – континентална и островна, свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наричана Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа, градчето е заобиколено от високи скалисти планини, покрити с борови гори.  Амасра е един гигантски музей на открито с паметници от Римската империя, Византия и Османската империя. Изцяло запазена е Византийската църква в града. Още забележителности са крепостта Амасра, морския фар, чаршията на дърворезбарите, плачещото дарво. Ориенталска атракция е и чаршията Чекиджилер. В града изобилстват също така магазини за сувенири и рибни ресторанти. Вечеря и нощувка.
Ден 04 След закуска отпътуване за Сафранболу –включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя почивка на кристалната стъклена тераса за снимки. Сафранболу – името на града идва от растението шафран, което се е отглеждало тук в огромни количества. Следва пешеходен тур – тук има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии. Известни са  етнографските къщи от 18-19 век. Историческата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Свободно време за разходка из сергиите в града предлагащи тъкани кърпи, бродерия, билки и местни сладкиши. Следва посещение на тепето Хъдърлък където се предлага чай от шафран. Посещение на етнографското селище Юрук. Вечеря и нощувка.
Ден 05 След закуска отпътуване към Истанбул – великолепният мегаполис, разположен на два континента.  Пристигане и настаняване в хотела.  По желание обиколка на града. Нощувка.
Ден 06  Туристическа програма по желание:Обиколка на Истанбул, Разходка с корабче по Босфора, Посещение на двореца Долмабахче. Отпътуване към Одрин. Кратка спирка и свободно време. Продължаване за България.
 
* Промоционални пакетни цени  до 05.07.2018 с депозит 30%!
(Важат при настаняване в двойна или тройна стая)

Хотели

   Човек в

двойна

стая

Доплащане за

единична

стая

Човек на

допълнително

легло

Дете от

0-6.99

ненавършени

Дете от

7-11.99

ненавършени

Хотели 3*/4*

*355 лв /405 лв

90 лв.

*355 лв / 405 лв

125 лв

240 лв

   ***Цената за деца е валидна при настаняване с двама възрастни в стая!

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Шиле
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Амасра
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу
 • 1 нощувка със закуска в Истанбул
 • Пътни и магистрални такси
 • Богата туристическа програма по описания маршрут
 • Водач от фирмата организатор през цялото време
 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД България
 

Цената не включва:

 • Напитки по време на вечерите
 • Разходка с моторни корабчета по реката Карасу – 15 евро
 • Панорамна обиколка на Истанбул – 15 евро
 • Разходка с корабче по Босфора – 18 евро
 • Посещение на двореца Долмабахче с вкл. входна такса – 25 евро
 • Вход за Стъклената тераса – 2 тур. лири
 • Лични разходи
Забележки:  Туроператорът си запазва правото на промени в часовете или реда на изпълнение на допълнителните мероприятия по дни в зависимост от работното време на обектите, метеорологичните условия или други възникнали форсмажорни или подобни  причини.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г до 70 г – 5 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 71 г до 79 г – 8 лв.
Лица над 80г не могат да бъдат застраховани автоматично.